(ht 2020) 0.2 Kort om kursen (TEXT)

Varmt välkommen till den här kursen,  vi ser  väldigt mycket fram emot att göra den här resan tillsammans med dig. Kursen börjar 18:e september 2020 och den första kursmodulen öppnas klockan 07.00 denna dag, då får du också ett mejl från oss – så att du inte glömmer bort att kika in på kursplattformen. 18:e september får du också en inbjudan till kursens facebook-grupp., där vi kan ha dialog kontinuerligt.

Antiinflammatorisk kost (AIP) är ett utbildningsprogram online där du under åtta veckor får den kunskap och det stöd du behöver för att transformera din hälsa med hjälp av antiinflammatorisk autoimmun kost (AIP).

Kursen är för dig som vill starta med AIP nu eller dig som redan äter AIP och vill göra en omstart, och söker stöd och en möjlighet att ställa dina frågor. Om du ska börja med AIP kan du välja mellan en snabb eller en stegvis omställning. Vi presenterar detta närmre under kursens första vecka.

Föreläsningar varje vecka

Genom videoföreläsningar lär du dig hur maten du äter påverkar ditt immunförsvar. Du får veta hur du ska göra för att läka en läckande tarm och samtidigt uppleva hur en bättre maghälsa känns i din kropp. Alla steg tar du tillsammans med en stödjande grupp av andra deltagare och landets främsta experter på AIP. Föreläsningar på kursplattformen, onlinemöten (live), facebookgrupp, nedladdningsbara dokument och andra resurser kommer att ge dig den kunskap och det stöd som du behöver.

Vi går igenom:

  • Hur du gör förändringen
  • Vad som utesluts och vad som ingår
  • Varför upplägget ser ut som det gör.
  • Hur du kan utvärdera, finjustera och felsöka.
  • Hur du gör återintroduktioner och tolkar din kropps signaler.

Kursplattformen

Varje fredag kl 07-00 öppnas den kommande veckans kursmodul med en rad lektioner. Du väljer själv när under veckan du ska ta del av detta, men om du har möjlighet att avsätta tid på helgen är du förberedd för veckan som kommer.

  • föreläsningar – där den viktigaste informationen förmedlas på ett lättbegripligt sätt
  • coachande filmer och texter – som ger praktiska råd genom hela processen
  • nedladdningsbart material i form av exempelvis matlistor, tips på recept samt en mall för att göra din matplanering och veckomeny för vecka 3-6.

Lunch-seminarier online

Vi kommer arrangera fyra lunch-seminarier för alla kursdeltagare under kursens gång. Seminarierna sker kl 12-13 följande tisdagar: 22/9, 6/10, 20/10 och 10/11. Kan du inte delta kan de se en inspelad version i efterhand.

Kurslitteratur

Autoimmun handbok är vår fakta och metodbok, som du kan använda som frivillig kurslitteratur. Det du behöver veta tar vi upp i föreläsningarna, men för dig som vill fördjupa dig extra kring kostens påverkan på hälsan har dessa dryga 400 sidor att botanisera i.

Mat och symtomdagboken är ett praktiskt verktyg som ger struktur och fördjupad insikt i hur dina symtom och ditt välbefinnande påverkas av olika livsmedel, sömn, stress och övrig livsstil. Den förenklar loggning och sammanfattning av viktiga erfarenheter som snabbare tar dig mot dina mål.

Facebook-gruppen

Inför kursen öppnar vi en hemlig och sluten grupp på Facebook. I gruppen kan du:

  • dela dina erfarenheter med andra som gör samma resa
  • kursledarna finns tillgängliga i gruppen vid vissa tider varje vecka och svarar på frågor.

Om kursledarna

Karl Hultén är expert inom evolutionsmedicin och paleolitisk näringslära. Han har en medicine magisterexamen i biomedicin och fördjupar sig gärna i den senaste forskningen. Karl har hjälpt tusentals människor med kroniska sjukdomar att återvinna hälsan genom föreläsningar, utbildningar, podcast och individuella konsultationer.

Anna-Maria Norman är certifierad kost- och hälsocoach och har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi. Hon har en bakgrund som organisations- och ledarskapsutvecklare inom internationella biståndsprojekt. I dag är hon även producent för podcasten, redaktör för Paleotekets böcker och hjälper klienter att ta tillbaka sin hälsa vid Paleotekets hälsomottagning.