Veckans inspiratörer

Jag kan bara konstatera att min två månader långa sjukskrivning kunde kortas ner till 10 dagar! Efter två veckor var de värsta symtomen borta från min giftstruma, men självklart har det inte varit ”quick fix” för varje litet avsteg har inte gått obemärkt förbi och det har krävts mycket för att få vardagen att gå ihop. MEN mödan har varit väl värd! Intressant att notera självklarheten från omgivningen att man kan äta sig sjuk men att äta sig frisk är oerhört kontroversiellt!

INGELA (50 ÅR), HAR GIFTSTRUMA/GRAVES SJUKDOM.

Jag var sängliggande 20 timmar om dygnet, hade konstant yrsel, feberkänsla, tryck i huvudet och totalt orkeslös. Efter 2–3 veckor på AIP var alla symtom kraftigt reducerade, jag fick en otrolig energi och orkade till och med socialisera med vänner samt gå längre promenader. Min AIP-resa har inte varit helt enkel efter det och jag har stött på en del hinder på vägen såsom histaminkänslighet och salicylatkänslighet. Men den tydliga förbättring jag fick efter endast ett par veckors AIP gav mig motivationen att fortsätta ändå.

JOSEFIN (32 ÅR), HAR ME/CFS, PSORIASIS, SKÖLDKÖRTEL- ANTIKROPPAR (INGEN DIAGNOS).

Jag har autoimmun hepatit som upptäcktes i maj förra året. Jag började läsa och googla vad som skulle kunna vara ett bra kostupplägg. Hittade AIP-kosten och tycker att den påverkat mitt mående mycket positivt. Känner att jag blir mindre svullen i magen, piggare och har dessutom hittat så mycket inspirerande och goda recept. Dessutom har mina blodprover stabiliserats vilket kosten med säkerhet har bidragit till.

KATRIN (58 ÅR), HAR AUTOIMMUN HEPATIT.

Texterna om Veckans inspiratörer kommer från Autoimmun handbok (2019).