Guide: Kom igång med Hälsodetektiverna

Välkommen som medlem i Hälsodetektiverna eller deltagare i någon av våra kurser. Vi ser fram emot att dela med oss av en massa spännande hälsokunskap och hälsoinspiration.

Nu behöver vi först bara se till att allt tekniskt fungerar.

Titta i din mejl

Du har nu fått totalt mejl från oss: “Hälsodetektiverna har bjudit in dig” och sedan mejlen “Kvitto” och “Ditt konto har skapats” (detta kan du avvakta med, då du endast behöver det om du vill ändra din prenumeration.

Mejlet du ska fokusera på är “Hälsodetektiverna har bjudit in dig”. I mejlet finns en inbjudan till medlemsplattformen. Vi ger här nedan en enkel instruktion och en lite mer detaljerad instruktion.

När du väl har skapat din användare loggar du in här: https://medlem.halsodetektiverna.se/

Enkel instruktion

Öppna mejlet från “Hälsodetektiverna” med inbjudan till medlemsplattformen. Klicka på “Godkänn inbjudan” och följ instruktionerna (på engelska) och skapa din användare och lösenord. När du väl är inne börjar du läsa under fliken ”Börja här”.

Detaljerad instruktion (med bilder)

  1. Skapa din användare: Ange namn och lösenord. Godkänn rutan med ToR och Privacy policy för tjänsten circle.so som administrerar vår plattform. Och intyga sedan att du är en människa (förhindrar spam)

2. På nästa sidan kan du skriva lite mer information om dig själv, men du kan också välja att vara helt anonym. Vi tycker att det är trevligast om så många medlemmar som möjligt finns med bild och namn, det blir mer personligt. Men det kan ju såklart finnas personliga skäl att man inte vill vara anonym.

  • För alla som vill delta i diskussionsforumet rekommenderar vi att du har en bild och ditt riktiga namn. Om du vill skriver du också något kort om dig själv och/eller lägga in länkar till facebook, instagram eller blogg.
  • Vill du inte synas alls för andra medlemmar behöver du inte lägga in en bild och då bör du klicka ur rutan: “Show my profile in member directory” (rutan ska inte vara grön).
  • Under permissions kan du välja om du inte vill att andra medlemmar ska kunna skicka meddelanden till dig. Standardinställningen är att du kan ta emot meddelanden. Klicka i “Prevent other members to send messages to me” om du inte vill ha meddelanden från medlemmar (rutan ska vara grön).

Välj sedan “Continue” för att spara dina inställningar.

Nu kommer du in i Hälsodetektiverna. Börja gärna med att läsa på fliken: ”Börja här”.

Administrera prenumerationen

Notera att du också har också fått två mejl som handlar om din prenumeration, först ett “kvitto” och sen ett mejl som heter “Ditt konto har skapats”. Du kan i nuläget bortse från dessa två mejl. Om du senare vill ändra din prenumeration (avsluta eller ändra betalkort exempelvis) kan du generera ett lösenord och logga in på Mitt konto, och där kan du hantera din prenumeration.

Gå till medlemsplattformen medlem.halsodetektiverna.se här.

Ladda ner appen Circle för Iphone eller Android.