Kort om kursen – kursen vecka för vecka

AIP Masterclass är ett utbildningsprogram online där du under 8 veckor får den kunskap och det stöd du behöver för att transformera din hälsa med hjälp av antiinflammatorisk autoimmun kost (AIP).

Kursen är för dig som vill starta med AIP nu eller dig som redan äter AIP och söker fördjupad kunskap och stöd. Om du ska börja med AIP kan du välja mellan en snabb-, tvåstegs- eller en stegvis omställning.

Föreläsningar varje vecka

Genom videoföreläsningar lär du dig hur maten du äter påverkar ditt immunförsvar. Du får veta hur du ska göra för att läka en läckande tarm och samtidigt uppleva hur en bättre maghälsa känns i din kropp.

Vi går igenom:

  • Hur du gör förändringen
  • Vad som utesluts och vad som ingår
  • Varför upplägget ser ut som det gör.
  • Hur du kan utvärdera, finjustera och felsöka.
  • Hur du gör återintroduktioner och tolkar din kropps signaler.

Kursplattformen

När du anmäler dig har du tillgång till den första modulen “Grundkurs i antiinflammatorisk kost (AIP).

Onsdag 25:e januari startar kursen och då öppnar den första veckans kursmodul. Därefter öppnas en kursmodul varje fredag morgon under kursens 8 veckor.

Du väljer själv när under veckan du ska ta del av detta, men om du har möjlighet att avsätta tid på helgen är du förberedd för veckan som kommer. Har du svårt att få tid en vecka är det inte någon fara för materialet som öppnats finns kvar. Du tar del av materialet i den takt som passar dig. Du har tillgång till kursplattformen i tolv månader.

Du får ta del av:

  • föreläsningar – där den viktigaste informationen förmedlas på ett lättbegripligt sätt
  • coachande filmer och texter – som ger praktiska råd genom hela processen
  • nedladdningsbart material i form av exempelvis matlistor, tips på recept samt en mall för att göra din matplanering och veckomeny. Kursmaterialet är inte för spridning, men ladda gärna ner alla pdf-er och spara för eget bruk.

Kurslitteratur

Mat och symtomdagboken finns att ladda ner som pdf och det är ett praktiskt verktyg som ger struktur och fördjupad insikt i hur dina symtom och ditt välbefinnande påverkas av olika livsmedel, sömn, stress och övrig livsstil. Den förenklar loggning och sammanfattning av viktiga erfarenheter som snabbare tar dig mot dina mål. Vill du istället köpa en tryckt Mat och symtomdagbok så kan du göra det via Bokus.

Autoimmun handbok – köp gärna till

Autoimmun handbok, som är vår fakta och metodbok, är rekommenderad kurslitteratur som ytterligare skapar ett värde till kursen. Det du behöver veta tar vi upp i föreläsningarna, men Autoimmun handbok kan fungera som ett uppslagsverk som ger dig svar på de frågor du har för stunden. Du kan köpa den via Bokus .

NOTERA: Denna kurs riktar sig till den som vill minska sina symtom med hjälp av kost och livsstil. De råd som presenteras här ersätter inte sjukvårdens riktlinjer och insatser. I vissa fall har autoimmuna processer och inflammation gått så långt att det är omöjligt att läka vävnader som tagit skada och medicinering kan då vara nödvändigt. Det är viktigt att alltid föra dialog med sin läkare gällande medicinering, bland annat kring nedtrappning eller utfasning av läkemedel. Vi kan inte ge rekommendationer om din läkemedelsbehandling. Om du funderar på att fasa ut eller trappa ner på läkemedel behöver du göra detta i dialog med din läkare. Ett dokument som kan vara bra att känna till är ett dokument som heter FASUT, som är ett stöd som läkare kan använda när de ska fasa ut läkemedel hos patienter. Boken är skriven av Claes Lundgren, läkare och specialist inom allmänmedicin. Det kan vara bra för dig att också känna till vad som står här. Läs mer och beställ en bok på fasut.nu

Dina kursledare

Karl Hultén är expert inom evolutionsmedicin och läkande kost. Han har en medicine magisterexamen i biomedicin och fördjupar sig gärna i den senaste forskningen. Karl har hjälpt tusentals människor med kroniska sjukdomar att återvinna hälsan genom föreläsningar, utbildningar, podcast och individuella konsultationer.

Anna-Maria Norman är certifierad kost- och hälsocoach och har en magisterexamen i statsvetenskap och sociologi. Hon har en bakgrund som organisations- och ledarskapsutvecklare inom internationella biståndsprojekt. I dag är hon även producent för podcasten och redaktör för Paleotekets böcker. 

Vi nås på adressen: utbildning@paleoteket.se